Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- fresh flat-leaf parsley, for garnishing
- ½ bunch fresh chives, cut into thirds
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 200 g carrot, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 80 g celery, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g unsalted butter
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp fresh thyme, leaves only
- 50 g plain flour
- 150 g white wine
- 2 potatoes (approx. 200 g), peeled and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g fish stock (see Tip)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 200 g firm white fish fillets, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- Tabasco® sauce, to taste (optional)
- 150 g large raw prawns, peeled and deveined
- 150 g scallops
- 100 g smoked salmon, cut into pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3256.4 kJ / 775.3 kcal
- Eiwitten
- 36.7 g
- Koolhydraten
- 21.5 g
- Vetten
- 59.5 g
- Verzadigd vet
- 38.2 g
- Vezels
- 7.8 g
- Natrium
- 1223.8 mg
Alternatieve recepten
Fish cakes with beurre blanc sauce
1 Std.
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min
Hearty seafood chowder
1 Std.
Fish pie with mashed potato topping
2 Std.
Creamy scallop soup with chorizo
30min
Asian-style mussels
30min
Fish stock
35 min
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1h 25min
Citrus seafood salad
1 Std.
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Seafood and corn chowder
40 Min