Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 100 g leek, cut into thin slices, white part only
- ½ Savoy cabbage, cut into thin slices (approx. 300 g)
- 4 fresh skinless, boneless salmon fillets (approx. 110 g each)
- ¼ tsp salt, plus an extra 1-2 pinches to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus an extra 1-2 pinches to season
- 4 slices lemon, plus extra slices to garnish
- 3 garlic cloves
- 15 g extra virgin olive oil
- 80 g lean bacon, cut into pieces (1 cm)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 - 2 pinches nutmeg
- fresh dill, to garnish (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1825.6 kJ / 434.7 kcal
- Eiwitten
- 29.5 g
- Koolhydraten
- 4.2 g
- Vetten
- 32.7 g
- Verzadigd vet
- 11.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 631 mg
Alternatieve recepten
Chicken chasseur
1h 50min
Steamed salmon with broccoli pesto
25 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35 min
Cauliflower risotto with brown butter prawns
45min
Simple steamed salmon
30 min
Fish pie with cauliflower mash
1 Std. 15 Min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Steamed fish with green mash
50 min