Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fish pie filling
- 30 g olive oil
- 500 g boneless white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 g smoked salmon, cut into strips (6 x 2 cm)
- 250 g cherry tomatoes (1 punnet), cut into halves
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 leek (approx. 110 g), trimmed and cut into pieces
- 120 g bacon, cut into pieces
Velouté sauce
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 130 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 70 g sour cream or pouring (whipping) cream
Mashed potato
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1000 g floury potatoes (e.g. Red Pontiac, Royal Blue), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 250 g full cream milk
- butter, for shaving
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2097 kJ / 499 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 26 g
- Verzadigd vet
- 12.7 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1327.5 mg
Alternatieve recepten
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 godz. 20 min
Beef and mushroom hot pot
2h
Fish with ginger lime sauce
35 min
Lamb Moussaka
1 godz. 30 min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1h
Kedgeree
45 min
Fish pie with cauliflower mash
1h 15min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 min
Salmon en croute
50 min
Fish pie
1h 15min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min