Fish pie with mashed potato topping

Fish pie with mashed potato topping

4.4 250 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 2u.
6 portions

Ingrediënten

Fish pie filling
  • olive oil
    30 g
  • boneless white fish fillets cut into pieces (3-4 cm)
    500 g
  • smoked salmon cut into strips (6 x 2 cm)
    120 g
  • cherry tomatoes (1 punnet), cut into halves
    250 g
  • sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • brown onion cut into halves
    1
  • leek (approx. 110 g), trimmed and cut into pieces
    1
  • bacon cut into pieces
    120 g
Velouté sauce
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 - 5 sprigs
  • unsalted butter
    30 g
  • plain flour
    30 g
  • water
    130 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • sour cream or pouring (whipping) cream
    70 g
Mashed potato
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • floury potatoes (e.g. Red Pontiac, Royal Blue), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
    1000 g
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • full cream milk
    250 g
  • butter for shaving
  • ground nutmeg (optional)
    1 - 2 pinches

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1327.5 mg
Eiwitten 34 g
Calorieën 2097 kJ / 499 kcal
Vetten 26 g
Vezels 4.5 g
Verzadigd vet 12.7 g
Koolhydraten 30 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...