Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fish pie filling
- 30 g olive oil
- 500 g boneless white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 120 g smoked salmon, cut into strips (6 x 2 cm)
- 250 g cherry tomatoes (1 punnet), cut into halves
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 leek (approx. 110 g), trimmed and cut into pieces
- 120 g bacon, cut into pieces
Velouté sauce
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g unsalted butter
- 30 g plain flour
- 130 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 70 g sour cream or pouring (whipping) cream
Mashed potato
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1000 g floury potatoes (e.g. Red Pontiac, Royal Blue), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 250 g full cream milk
- butter, for shaving
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2097 kJ / 499 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 26 g
- Verzadigd vet
- 12.7 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1327.5 mg
Alternatieve recepten
Hearty seafood chowder
45min
Beef and mushroom hot pot
2h
Flaky salmon pie with herb dressing
40 Min
Pork and apple cider stew
1h 40min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Seafood and corn chowder
40 Min
Curried carrot and ginger soup
40 Min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 Std. 30 Min
Fish pie
1h 15 min
Bengali fish cakes
1h 20min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min
Prawn and saffron risotto
30 Min