Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pâté
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 shortcut bacon rasher (approx. 40 g), rind removed and cut into pieces
- 50 g butter, cut into cubes
- ½ tsp dried thyme
- ¼ tsp ground allspice
- 40 g Port
- 100 g chicken livers, washed and patted dry
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 40 g double cream
- 1 pinch ground ginger
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Jelly topping
- 1 gelatine leaf (titanium strength)
- 80 g Port
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1945.5 kJ / 463.2 kcal
- Eiwitten
- 14.5 g
- Koolhydraten
- 11.8 g
- Vetten
- 33.9 g
- Verzadigd vet
- 20.9 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 630.7 mg
Alternatieve recepten
Pâtè with Riesling
3h
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 Std. 30 Min
Chicken liver pâté
2h 20min
Hollandaise sauce
15 min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Umami paste
5 Min
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min
Steak and kidney pudding
3h 45 min
Mango, ginger and chilli chutney
25hod. 10min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Duck and cherry salad
45 Min