Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Suet pastry
- 200 g plain flour
- 100 g suet mix (see Tips)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tsp mustard powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 120 g cold water
Steak and kidney filling
- 20 g oil
- 1 brown onion, cut into halves
- 600 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 200 g lamb kidneys, cut into quarters and white cores removed
- 2 carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
Assembly
- butter, for greasing
- 2200 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2232.4 kJ / 531.5 kcal
- Eiwitten
- 27.4 g
- Koolhydraten
- 32.6 g
- Vetten
- 31.8 g
- Verzadigd vet
- 13.8 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 492.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef and mushroom hot pot
2h
Steak and Kidney Pudding
5h
Cornish pasties
2h
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Iced puff pastry
40min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Beef goulash with dumplings
1h 45min
Traditional Christmas cake
3 Std. 15 Min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3 Std. 15 Min
Traditional gravy
25 min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Mint sauce
5min