Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Suet pastry
- 200 g plain flour
- 100 g suet mix (see Tips)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tsp mustard powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 120 g cold water
Steak and kidney filling
- 20 g oil
- 1 brown onion, cut into halves
- 600 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 200 g lamb kidneys, cut into quarters and white cores removed
- 2 carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
Assembly
- butter, for greasing
- 2200 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2232.4 kJ / 531.5 kcal
- Eiwitten
- 27.4 g
- Koolhydraten
- 32.6 g
- Vetten
- 31.8 g
- Verzadigd vet
- 13.8 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 492.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Pea and ham soup
2h 20min
Steak and Kidney Pudding
5h
Christmas cake
196h 35 min
Rhubarb and vanilla rhumba
25min
Lamb's fry with bacon
1 godz. 20 min
Thai-style fish cakes
30 min
Citrus marmalade
2h 20min
Traditional Christmas cake
3 godz. 15 min