Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Suet pastry
- 200 g plain flour
- 100 g suet mix (see Tips)
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 tsp mustard powder
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 120 g cold water
Steak and kidney filling
- 20 g oil
- 1 brown onion, cut into halves
- 600 g gravy beef, cut into pieces (3 cm)
- 200 g lamb kidneys, cut into quarters and white cores removed
- 2 carrots, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp plain flour
- 1 tbsp tomato paste
- 2 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
Assembly
- butter, for greasing
- 2200 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2232.4 kJ / 531.5 kcal
- Eiwitten
- 27.4 g
- Koolhydraten
- 32.6 g
- Vetten
- 31.8 g
- Verzadigd vet
- 13.8 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 492.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steak and Kidney Pudding
5 Std.
Curried sausages and lentils
1h
Chicken and sweet corn soup
30min
Chicken and port pâté
1h 30min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Traditional Christmas cake
3 godz. 15 min
Shepherd's pie
55min
Butter chicken
55min
Lamb's fry with bacon
1h 20min
Quick chicken curry
35min
Seafood and corn chowder
40min
Beef goulash with dumplings
1 godz. 45 min