Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1850 g water, plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 40 g capsicum, cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
- 12 medium raw prawns, peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 170 g fresh pineapple, cored and cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 20 g brown sugar
- 20 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 5 g cornflour
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 872.2 kJ / 207.7 kcal
- Eiwitten
- 25.4 g
- Koolhydraten
- 21.8 g
- Vetten
- 1 g
- Verzadigd vet
- 0.2 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1665.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sambal Belacan
10 Min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 Std. 20 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Sambal udang
50 Min
Chilli garlic prawns
10 Min
Fragrant whole barbecued fish
2sa 50 dk
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Fish stock
35 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5min
Steamed mushroom and egg pots
40 Min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26 godz. 50 min