Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 22.2 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1529.7 mg
Alternatieve recepten
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45min
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Globe artichokes with lemon garlic butter
1h
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Steamed prawns or scallops
20min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26h 35 min
Scallops with pea purée
25min