Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
TM6

Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)

5.0 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 12 large whole green prawns
  • 20 g peanut oil
  • 10 g sesame oil
  • 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
  • 3 garlic cloves
  • 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
  • 100 g carrot, cut into pieces
  • 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
  • 50 g fresh ginger, peeled
  • 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
  • 30 g tomato paste
  • 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
  • 3 fresh kaffir lime leaves
  • 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
  • 15 g fresh basil leaves
  • 1000 g liquid fish stock (see Tips)
  • 25 g fish sauce (see Tips)
  • 50 g palm sugar
  • 270 g coconut cream
  • 1 tbsp cornflour (see Tips)
  • 2 tbsp water
  • 4 fresh scallops, in half shells

Voeding
per 1 portion
Calorieën
1635.1 kJ / 389.3 kcal
Eiwitten
19.7 g
Koolhydraten
22.2 g
Vetten
24.3 g
Verzadigd vet
14.2 g
Vezels
4.1 g
Natrium
1529.7 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten