Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 22.2 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 14.2 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 1529.7 mg
Alternatieve recepten
Nougat glacé with raspberry coulis
24小时 25 分钟
Beurre blanc
15min
Pâté en croûte
8 Std. 45 Min
Béarnaise sauce
20min
Mussels with crème fraiche and herbs (Mouclade)
1hod.
Panna cotta
6h 15min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 Min
Everyday gourmet butter
35min
Café de Paris butter
25min
Asian-style mussels
30min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Dani Valent's Basque cheesecake
2sa 10 dk