Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chilli mayonnaise
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp lime juice
Mussel fritters
- 30 g sweet potato, unpeeled and cut into julienne (approx. 5 cm long)
- 20 g fresh ginger (5 cm piece), cut into julienne
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded and cut into julienne
- 500 g water
- 1000 g mussels (New Zealand green lipped), cleaned and debearded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus an extra 24 fresh coriander leaves
- 100 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 - 6 tbsp vegetable oil, plus extra for frying fritters
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3294.8 kJ / 784.5 kcal
- Eiwitten
- 43.1 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 56.4 g
- Verzadigd vet
- 7.7 g
- Vezels
- 0 g
- Natrium
- 1913.4 mg
Alternatieve recepten
NZ mustard sauce
15 min
Hearty seafood chowder
45 Min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Feijoa jelly
27h 40 min
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Lemon and caper aioli
15 min
Afghan biscuits
25 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min