Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 90 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 22.1 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 15.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 402.3 mg
Alternatieve recepten
Leek and ham tart
1 godz. 55 min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Spinach and artichoke penne
1 Std. 5 Min
Meat-free mushroom lasagne
1 Std. 30 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Filo spinach slice
55 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 Min
Feta, spinach and potato frittata
1 Std.
Spinach and chorizo filo pies
45 Min
Fresh tomato tart
40 Min