Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Eiwitten
- 13.4 g
- Koolhydraten
- 31.6 g
- Vetten
- 44.6 g
- Verzadigd vet
- 28.4 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 306.8 mg
Alternatieve recepten
Far Breton with prunes
2 godz.
Mini chive pikelets with mushrooms
1h
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Sour cream pastry
25 min
Cauliflower gratin
1h
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Leek and cheddar pudding
1h 20 min
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2 godz. 30 min
Beef cobbler with polenta dumplings
1h 30 min
Mushroom tart
50min