Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Eiwitten
- 13.4 g
- Koolhydraten
- 31.6 g
- Vetten
- 44.6 g
- Verzadigd vet
- 28.4 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 306.8 mg
Alternatieve recepten
Mushroom croustade
1h 35 min
Ricotta gnocchi
2h
Sour cream pastry
25 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Mushroom tart
50min
Fresh tomato tart
40min
Filo spinach slice
55min
Ravioli with zucchini sauce
35min
Leek and ham tart
1h 55 min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Courgette strudel
1h 20min