Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Wholemeal spelt pastry
- 260 g wholemeal spelt flour, plus extra for dusting
- 100 g olive oil
- 90 g chilled water
- 1 egg
- 1 ½ tsp apple cider vinegar
- 70 g sesame seeds
Spinach and feta filling
- 500 g fresh baby spinach leaves
- 20 g olive oil
- 180 g brown onion, cut into quarters
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 200 g feta cheese, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g cottage cheese
- 1 egg
- 2 egg whites
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
Assembly
- 1 egg white, for glazing
- 1 tbsp pine nuts, for sprinkling
- 60 g mixed baby leaf salad
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2657.5 kJ / 632.7 kcal
- Eiwitten
- 30.7 g
- Koolhydraten
- 32.4 g
- Vetten
- 40.4 g
- Verzadigd vet
- 10.5 g
- Vezels
- 9.6 g
- Natrium
- 556.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zucchini pistachio loaf
1 Std. 30 Min
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 Min
Lentil moussaka
3 godz. 30 min
Filo spinach slice
55 Min
Courgette strudel
1 godz. 20 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 godz. 20 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Cheese and spring onion galette
1 Std. 15 Min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 Std. 15 Min