Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Wholemeal spelt pastry
- 260 g wholemeal spelt flour, plus extra for dusting
- 100 g olive oil
- 90 g chilled water
- 1 egg
- 1 ½ tsp apple cider vinegar
- 70 g sesame seeds
Spinach and feta filling
- 500 g fresh baby spinach leaves
- 20 g olive oil
- 180 g brown onion, cut into quarters
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 200 g feta cheese, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 200 g cottage cheese
- 1 egg
- 2 egg whites
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp ground black pepper
Assembly
- 1 egg white, for glazing
- 1 tbsp pine nuts, for sprinkling
- 60 g mixed baby leaf salad
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2657.5 kJ / 632.7 kcal
- Eiwitten
- 30.7 g
- Koolhydraten
- 32.4 g
- Vetten
- 40.4 g
- Verzadigd vet
- 10.5 g
- Vezels
- 9.6 g
- Natrium
- 556.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pumpkin tart
2h 15 min.
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Homemade ricotta
1h 15min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Filo spinach slice
55min
Courgette strudel
1h 20min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Fresh tomato tart
40min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Ricotta gnocchi
2h