Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- 100 g slivered almonds
- 50 g tasty cheddar cheese, cut into pieces
- 80 g brown onion, cut into halves
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 40 g salted butter
- 1 tsp dried oregano
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
- 1 - 2 pinches nutmeg, to taste
- 5 eggs
- 1 tbsp plain flour
- 200 g feta cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g frozen spinach leaves, thawed and well drained (see Tips)
- 30 g lemon juice
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 sheets filo pastry
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2512.5 kJ / 598.2 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 13.3 g
- Vezels
- 59.5 g
- Natrium
- 894 mg
Alternatieve recepten
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Risoni salad with artichoke and feta
25min
Lentil and pumpkin pot pies
1 godz. 25 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Vegetarian sausage rolls
40min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Fresh tomato tart
40min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 godz. 25 min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Risoni with salmon and spinach
25min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min