Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- 100 g slivered almonds
- 50 g tasty cheddar cheese, cut into pieces
- 80 g brown onion, cut into halves
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 40 g salted butter
- 1 tsp dried oregano
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
- 1 - 2 pinches nutmeg, to taste
- 5 eggs
- 1 tbsp plain flour
- 200 g feta cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g frozen spinach leaves, thawed and well drained (see Tips)
- 30 g lemon juice
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 sheets filo pastry
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2512.5 kJ / 598.2 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 40.1 g
- Verzadigd vet
- 13.3 g
- Vezels
- 59.5 g
- Natrium
- 894 mg
Alternatieve recepten
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 godz. 20 min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Melanzane parmigiana
2 godz. 5 min
Broccoli mustard pasties
1 godz. 55 min
Gozleme
1u. 40min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.
Spinach and chorizo filo pies
45 min
Fresh tomato tart
40min
Spinach and feta galette
1óra 50p
Caramelised leek and feta tart
2h 25min