Compatibele versies
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Eiwitten
- 11.7 g
- Koolhydraten
- 33.5 g
- Vetten
- 29 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 487.3 mg
Alternatieve recepten
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 godz. 35 min
Ravioli with zucchini sauce
35min
Baked spinach and feta mushrooms
35min
Mushroom risotto
30 min
Basil pesto
10min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 min
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Cheese and spring onion galette
1 Std. 15 Min
Flaky filo fingers
1h 30min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min