
Compatibele versies
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter plus extra for greasing
- 200 g fennel trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt to taste
- ½ tsp ground black pepper to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 439 kcal / 1843.8 kJ
- Eiwitten
- 11.7 g
- Vetten
- 29 g
- Koolhydraten
- 33.5 g
- Vezels
- 1.8 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Natrium
- 487.3 mg