Compatibele versies
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Eiwitten
- 11.7 g
- Koolhydraten
- 33.5 g
- Vetten
- 29 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 487.3 mg
Alternatieve recepten
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1 Std. 50 Min
Cauliflower gratin
1h
Asparagus risotto
40min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30min
Mushroom risotto
30min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h