Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g unsalted butter, cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 20 g olive oil
- 500 g frozen chopped spinach, thawed and excess moisture squeezed out (approx. 250 g after moisture removed)
- 200 g feta cheese, crumbled (see Tips)
- 250 g ricotta, drained
- 1 egg
- ¼ - ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 18 - 20 sheet filo pastry (approx. 375 g)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 406 kJ / 203 kcal
- Eiwitten
- 2.7 g
- Koolhydraten
- 4.6 g
- Vetten
- 7.4 g
- Verzadigd vet
- 4.5 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 154.7 mg
Alternatieve recepten
Tomato pasta sauce
40 min
Rosemary meat pies
3h 30min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Aussie meat pies
2h
Icing sugar
10min
Fresh pasta dough
1h
Pizza dough
1h
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Spinach and feta galette
1 godz. 50 min
Gluten free sausage rolls
2h 5min
Three cheese spinach scrolls
2h 15min
Aussie damper
45min