Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Eiwitten
- 15.1 g
- Koolhydraten
- 20.8 g
- Vetten
- 40.7 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 328.7 mg
Alternatieve recepten
Green goddess pizza
1h 30 min.
Melanzane parmigiana
2u. 5min
Pumpkin tart
2h 15min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min.
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Coriander pesto pizza
1h 30 min.
Mushroom ragu with polenta toast
1 godz. 40 min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Cheese and spring onion galette
1h 15 min.
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min.
Spinach and feta galette
1h 50min