Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Eiwitten
- 15.1 g
- Koolhydraten
- 20.8 g
- Vetten
- 40.7 g
- Verzadigd vet
- 8.1 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 328.7 mg
Alternatieve recepten
Pumpkin tart
2h 15min
Vegetarian quiche
1sa 55 dk
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1h 40min
Filo spinach slice
55 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 godz. 20 min
Fresh tomato tart
40 min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Broccoli mustard pasties
1sa 55 dk
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Mushroom tart
50 min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min