Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- unsalted butter, to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 22.1 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 15.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 402.3 mg
Alternatieve recepten
Caramelised leek and feta tart
2h 25min
Family chicken galette
1 godz. 55 min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2h
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15 min
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24h 25min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Chicken and spinach enchiladas
40min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Caramel macadamia slice
45 Min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min