Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 200 g baker's flour, plus extra for dusting
- 100 g ricotta, well drained (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
Filling
- 200 g Gouda cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g leeks, trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
- 400 g water
- 150 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs
- 100 g ham, cut into pieces (2 cm), (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1792.5 kJ / 426.8 kcal
- Eiwitten
- 18.7 g
- Koolhydraten
- 20.7 g
- Vetten
- 29.9 g
- Verzadigd vet
- 17.9 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 1072.4 mg
Alternatieve recepten
Chicken and risoni bake
1 Std. 15 Min
Spiced lamb pie
40 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 Std. 15 Min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 godz. 25 min
Fresh tomato tart
40 min
Asparagus tart with sour cream pastry
2h
Edna's lemon curd teacake
40 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Salmon en croute
50min
Caramelised leek and feta tart
2 godz. 25 min
Ham and zucchini quiche
1 godz. 45 min