Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 200 g baker's flour, plus extra for dusting
- 100 g ricotta, well drained (see Tips)
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp salt
Filling
- 200 g Gouda cheese, cut into pieces (3 cm)
- 350 g leeks, trimmed and cut into rings (approx. 5 mm)
- 400 g water
- 150 g pouring (whipping) cream
- 4 eggs
- 100 g ham, cut into pieces (2 cm), (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1792.5 kJ / 426.8 kcal
- Eiwitten
- 18.7 g
- Koolhydraten
- 20.7 g
- Vetten
- 29.9 g
- Verzadigd vet
- 17.9 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 1072.4 mg
Alternatieve recepten
Chicken and spinach enchiladas
40 Min
Family chicken galette
1h 55 min
Ham and zucchini quiche
1h 45min
Salmon en croute
50 Min
Caramelised leek and feta tart
2h 25min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min
Meatballs with chilli cheese potatoes
1h
Spinach and chorizo filo pies
45 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
55min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min