
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 250 g plain flour plus extra for dusting
- 180 g unsalted butter chilled and cut into pieces (see Tips)
- 40 g water
- 1 tbsp lemon juice
- 2 pinches salt
- 1 egg yolk
Filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
- 5 sprigs fresh chives cut into pieces
- 250 g smooth ricotta cheese
- 40 g sour cream
- 2 eggs 1 lightly beaten, to glaze
- 2 pinches ground black pepper plus extra to season
- ½ tsp sea salt plus extra to season
- 200 g cherry tomatoes cut into halves (see Tips)
- rocket for garnishing
- pine nuts to serve (optional)
- vincotto (vino cotto) to serve (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 517.1 kcal / 2171.9 kJ
- Eiwitten
- 13.3 g
- Vetten
- 35.9 g
- Koolhydraten
- 34.3 g
- Vezels
- 2.9 g
- Verzadigd vet
- 21.8 g
- Natrium
- 350 mg