Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree

Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree

4.6 33 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 4u.
4 portions

Ingrediënten

Gnocchi
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    180 g
  • ricotta drained
    400 g
  • "00" pasta flour or gluten free flour
    200 g
  • sea salt
    1 - 2 pinches
  • ground nutmeg
    1 pinch
Pumpkin purée
  • Kent pumpkin peeled and cut into pieces
    350 g
  • garlic clove
    1
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
  • extra virgin olive oil
    2 tbsp
  • Chicken stock paste (see Tip)
    1 tsp
  • water
    50 g
  • pouring (whipping) cream
    20 g
  • ground black pepper
    1 pinch
Gnocchi
  • boiling water
    1700 g
  • extra virgin olive oil
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
Sage and Lemon butter
  • salted butter
    150 g
  • fresh sage leaves only
    2 sprigs
  • dried chilli flakes
    ¼ tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    2 tsp
  • toasted hazelnuts chopped
    2 tbsp
  • fresh thyme leaves only, to serve

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1489.4 mg
Eiwitten 35 g
Calorieën 3998.8 kJ / 955.7 kcal
Vetten 68 g
Vezels 4.7 g
Verzadigd vet 37.9 g
Koolhydraten 53.9 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...