Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 pieces
- Calorieën
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 5.7 g
- Vetten
- 6.4 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 261.7 mg
Alternatieve recepten
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
Pork and prawn dumplings
55min
Ca phe trung (egg coffee)
10min
Greek pita breads
1 godz. 15 min
Madurese chicken satay
1h 30min
Korean fried chicken
4 godz.
Wonton wrappers
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Hainanese chicken and rice
1h 50min
Temaki sushi (TM6)
1h 40min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 godz. 15 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min