Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g canola oil
- 1 tbsp dried chilli flakes
- 350 g peeled raw prawns
- cold water, to cover
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 ½ tsp caster sugar
- 20 g Chinese black vinegar
- 30 g tamari
- 30 g water
- 50 g canned bamboo shoots, drained
- 10 g fresh ginger
- 1 tsp cornflour
- 1 - 2 pinches sea salt
- 50 g pork fat, minced (optional)
- 2 tsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
- 2 tsp Shaoxing wine
- 1 pinch ground white pepper
Dumpling wrappers
- 125 g wheaten flour (see Tips)
- 60 g tapioca starch, plus extra to dust
- 1 pinch sea salt
- 125 g boiling water
- 20 g canola oil
- 600 g water, to steam
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 pieces
- Calorieën
- 416.6 kJ / 99.2 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 5.7 g
- Vetten
- 6.4 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 261.7 mg
Alternatieve recepten
Sushi Rice
1h 5min
Temaki sushi (TM6)
1 Std. 40 Min
Hainanese chicken and rice
1 godz. 50 min
Korean pickled potato salad (peeler)
25 Std. 10 Min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Chai vanilla mocktail
1h 15 min
Sage and black garlic butter
10 min
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4 Std. 15 Min
Asian master stock
1 Std. 45 Min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 Std. 20 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min