Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 6 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 3 makrut lime leaves
- ½ - 1 tsp shrimp paste, to taste (see Tips)
- 1 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 2 garlic cloves
- 2 - 4 tsp fish sauce, to taste
- 20 g peanut oil, plus extra if needed
- Voeding
- per 250 g
- Calorieën
- 1700.8 kJ / 406.5 kcal
- Eiwitten
- 10.7 g
- Koolhydraten
- 49.6 g
- Vetten
- 23.3 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 9.2 g
- Natrium
- 1472.1 mg
Alternatieve recepten
Thai green chicken curry
30 min
Thai Massaman Curry Paste
25min
Thai red curry paste
10min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Thai Green Curry Paste
15min
Madras curry powder
15min
Rogan josh
1h 35min
Thai red curry paste
15min
Garam masala powder
5 min
Tandoori paste
5 min
Coconut fish curry
1h 10min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min