Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Quellstück
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 40 g Leinsamen
- 90 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 140 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 160 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 4572 kJ / 1125 kcal
- Eiwitten
- 38 g
- Koolhydraten
- 173 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 22.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dinkel-Wolke
16h 30min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16h
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 Std.