Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig/Biga
- 110 g Wasser, zimmerwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Roggensauerteig
- 130 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 40 g getrocknete Pflaumen, entsteint, in Würfeln
- 40 g Feigen, getrocknet, in Würfeln
- 60 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet (siehe Tipp)
- 80 g Wasser, kalt
Hauptteig
- 50 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet (siehe Tipp)
- Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 ½ TL Fenchelsamen
- ¼ TL Anissamen
- Öl zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 864 kJ / 212 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 6 g
- Vezels
- 3.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vinschgerl
14 Std.
Baguettes parisiennes
15h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Zwirbel-Graubrot
16h
Dinkelsemmerl
14h 30min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Wachauer Laberl
15hod. 20min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Müsliweckerl
15h 30min
Gewürzbrot
16h 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min