Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 175 g Wasser, kalt
- 300 g Hartweizengrieß, fein, (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 349 kJ / 83 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 3 g
- Verzadigd vet
- 0 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 190 mg
Alternatieve recepten
Baguettes parisiennes
15h 30 min
Ciabatta
17 Std.
Weißbrot
15 godz.
Schweizer Rustico
25h 20min
Oberländer
14h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Apfel-Weizensauerteig
48h 20min
Bauernbrot
16小时 15 分钟
Baguettes
15 godz.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Buttermilchbrot
18 Std.