Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Kochstück
- 150 g Wasser
- 50 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- 260 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 400 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 1 EL grobes Salz (optioneel)
- 1 EL Kümmel, ganz (optioneel)
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 637 kJ / 152 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 Std.
Müsliweckerl
15 godz. 30 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Nussknacker
15 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40 min
Knusperspitze
5h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min