Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Kochstück
- 150 g Wasser
- 50 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- 260 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 400 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 1 EL grobes Salz (optioneel)
- 1 EL Kümmel, ganz (optioneel)
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 637 kJ / 152 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 Std. 45 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15óra 40p
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min