Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roggensauerteig
- 90 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 60 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Gewürzdampfl
- ½ TL Fenchelsamen, ganz
- ¼ TL Kümmel, ganz
- ¼ TL Schabzigerklee (Brotklee), gemahlen (optioneel)
- 60 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 20 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 260 g Wasser, kalt
- 15 g frische Hefe
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 260 Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ - 2 TL Salz (7-12 g)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 683 kJ / 166 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Buttermilchbrot
18 godz.
Zwirbel-Graubrot
16óra
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Gewürzbrot
16h 30 min
Knusperspitze
5h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Kommissbrot
15 godz. 30 min