Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Poolish
- 100 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 250 g Wasser, kalt
- 10 g frische Hefe
- 520 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
-
20
g Schmalz
of 20 g Öl - 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 250 g Natronlauge (siehe Tipp)
- grobes Salz zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1017 kJ / 243 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 2.3 g
Alternatieve recepten
Laugenbrezeln
1sa 15 dk
Laugenecken
3sa
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Speck-Käse-Stangerl
14h 45min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Apfel-Weizensauerteig
48h 20min
Bier-Ähren
14 Std.
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Frühstückskipferl
17 Std. 15 Min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min