Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Poolish
- 100 g Wasser, kalt
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 250 g Wasser, kalt
- 10 g frische Hefe
- 520 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
-
20
g Schmalz
of 20 g Öl - 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 250 g Natronlauge (siehe Tipp)
- grobes Salz zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1017 kJ / 243 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 2.3 g
Alternatieve recepten
Laugenbrezeln
1h 15min
Zwiebeln leicht anbraten
20min
Bier-Ähren
14 Std.
Kürbis-Pops
1 Std.
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 Std. 25 Min
Zwiebeln und Knoblauch leicht anbraten (200 g)
20min
Naturjoghurt
12h
Gerstenbackmalz
50 godz. 50 min
Schalotten anbraten
25p
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Weinknorzen (Weinreben)
17 Std. 35 Min
Zwiebeln anbraten
25p