Compatibele versies
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Eiwitten
- 47.4 g
- Koolhydraten
- 26.8 g
- Vetten
- 30.6 g
- Verzadigd vet
- 10.2 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 996 mg
Alternatieve recepten
Chicken and mushroom lasagne
1h 55 min
Slow-cooked pulled pork with steamed buns
3u.
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50min
Vindaloo pork
5 Std. 10 Min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Spiced lamb roast
29 godz. 50 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 分钟
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1小时 35 分钟
Rosemary and eschalot gravy
30min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20min
Lamb and feta meatballs
30min