Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
TM6 TM5 TM31

Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing

4.8 (46 beoordelingen)

Ingrediënten

Lamb shoulder and vegetables

  • 1 lemon
  • 6 garlic cloves
  • 1 tsp black peppercorns
  • 60 g extra virgin olive oil
  • 2 tsp sea salt flakes
  • ½ tsp ground nutmeg
  • ½ tsp ground cinnamon
  • 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
  • 500 g hot water
  • 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
  • 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)

Agrodolce

  • 100 g water
  • 100 g red wine vinegar
  • 50 g white sugar
  • 1 garlic clove
  • 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
  • 60 g currants
  • 2 tbsp fennel seeds
  • 1 tsp salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 30 g balsamic vinegar
  • 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing

Voeding
per 1 portions
Calorieën
2445.3 kJ / 582.1 kcal
Eiwitten
47.4 g
Koolhydraten
26.8 g
Vetten
30.6 g
Verzadigd vet
10.2 g
Vezels
5 g
Natrium
996 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten