Compatibele versies
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Eiwitten
- 47.4 g
- Koolhydraten
- 26.8 g
- Vetten
- 30.6 g
- Verzadigd vet
- 10.2 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 996 mg
Alternatieve recepten
Pork fillet with mustard
35min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Citrus seafood salad
1h
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 godz. 50 min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7h 10min
Sunday lamb roast
1h 55min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Spiced lamb roast
29h 50min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Curry pork sosaties
24j 30 menit