Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Eiwitten
- 28.5 g
- Koolhydraten
- 27.3 g
- Vetten
- 26.8 g
- Verzadigd vet
- 9.3 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 807.6 mg
Alternatieve recepten
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 min
Pork and chicken terrine
3h 20min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1h
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Hearty seafood chowder
45min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1 Std. 15 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 Min
Chicken liver pâté
2h 20min
Mushroom-stuffed mushrooms
50 min