Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Eiwitten
- 28.5 g
- Koolhydraten
- 27.3 g
- Vetten
- 26.8 g
- Verzadigd vet
- 9.3 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 807.6 mg
Alternatieve recepten
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1h 45 min
Buttermilk and jalapeño marinade
5min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Smoked salmon mousse
5min
Peaches in white wine syrup
4h
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1h 30min
Leek and smoked salmon dip
55 min