Compatibele versies
Smoked salmon muffins with steamed eggs and herbed relish
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Herbed relish
- 50 g cornichons
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 2 tbsp fresh chives, finely chopped
- 1 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp salt
- 1 spring onion/shallot, white and light green part only, cut into pieces
- 1 tsp Dijon mustard
- 80 g soft feta (i.e. Danish feta)
- 100 g crème fraîche
- ½ lemon, juice only
- 40 g extra virgin olive oil
Smoked salmon muffins
- 80 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 250 g Gruyère cheese, cut into pieces (2 cm)
- 50 g Pecorino cheese, cut into pieces (2 cm)
- 60 g spring onions/shallots, white and light green parts only, cut into pieces
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 eggs
- 220 g full cream milk
- 50 g crème fraîche
- 1 tsp sea salt flakes
- 2 tsp baking powder
- 250 g plain flour
- 200 g smoked salmon, cut into short, thin slices
- 6 stalks asparagus, cut into thin slices
Steamed eggs
- 700 g water
- 12 eggs, chilled
- 100 g rocket leaves (optional)
- 200 g cherry tomatoes (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1883.8 kJ / 448.5 kcal
- Eiwitten
- 24.1 g
- Koolhydraten
- 18.8 g
- Vetten
- 22.3 g
- Verzadigd vet
- 15.7 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 932.9 mg
Alternatieve recepten
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Parmesan gelato
4 Std. 30 Min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Tom kha prawns
25min
Prawn salad with horseradish cream
1 godz.
Salmon, asparagus and potato salad
40min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1 godz.