Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Eiwitten
- 21.8 g
- Koolhydraten
- 49.5 g
- Vetten
- 42.4 g
- Verzadigd vet
- 26.8 g
- Vezels
- 17.3 g
- Natrium
- 1378.3 mg
Alternatieve recepten
Sunny gazpacho
25 min
Beurre blanc
15min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1hod. 15min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1hod.
Pea Gazpacho
4h 15min
Broccoli soup with sage oil
30 min
Beurre Blanc
20min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1 godz. 20 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Gazpacho
1hod. 15min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min