Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Jerusalem artichokes, scrubbed and cut into thirds (see Tips)
- 1 whole garlic bulb, skin on
- 3 tbsp olive oil, plus extra to drizzle
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion, peeled and cut into halves
- 500 g cauliflower, broken into florets
- 1 piece fresh turmeric, peeled and chopped (3 cm)
- 750 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- micro herbs, to garnish
- 1 spring onion/shallot, sliced, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1349.6 kJ / 321.3 kcal
- Eiwitten
- 12.9 g
- Koolhydraten
- 13.1 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 16.9 g
- Natrium
- 365.3 mg
Alternatieve recepten
White zucchini and cannellini bean soup
25 Min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Spring frittata
1h 15min
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4h 25min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Miso kraut
168 Std. 20 Min
Broccoli soup with sage oil
30min
Coriander pesto
5 dk
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1h 10min
Porcini mushroom risotto
35min