Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
- Voeding
- per 490 g
- Calorieën
- 2655.9 kJ / 634.8 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 58.3 g
- Vetten
- 44 g
- Verzadigd vet
- 6.4 g
- Vezels
- 24.4 g
- Natrium
- 403.9 mg
Alternatieve recepten
2 ingredient wholemeal rolls and flatbread (Diabetes)
25 min
Buffalo chicken pizza
1h 30min
Sauerkraut
12 Std. 15 Min
Mint béarnaise
25 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Mushroom brown rice risotto (Diabetes)
1h 15min
Sweet and spicy nut butter
30 dk
Traditional Kaiser rolls
26h 35min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11hod. 20min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
50min
Basmati rice in Varoma bundt tin
35min