Compatibele versies
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Eiwitten
- 39.2 g
- Koolhydraten
- 18.2 g
- Vetten
- 108.1 g
- Verzadigd vet
- 25.8 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 5239.5 mg
Alternatieve recepten
Meatballs with Romesco sauce
1h 40min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1u. 30min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Cod with citrus butter
40min
Wasabi mayonnaise
10 min
Lime glaze
40min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)
2h
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Duck and cherry salad
45min
Oysters with lime granita
5 min
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min