Pizzastijlen voor elke smaak

Er zijn niet veel perfecte gerechten, maar wij denken dat pizza bovenaan de lijst staat. Waarmee anders kun je je tegoed doen aan koolhydraten en kaas, heerlijk versierd met een scala aan garneringen boven op een pittige tomatensaus? We hebben de recepten, tips en trucs om pizza van trattoria-kwaliteit te maken voor elke eetlust.

Elke keer de perfecte pizza

Als je eenmaal je favoriete stijl hebt gekozen, zijn hier wat snelle tips om je pizza-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen:

• Maak je eigen pizzadeeg, dat gaat snel en makkelijk dankzij je vertrouwde Thermomix®!
• Laat het deeg rusten en rijzen bij kamertemperatuur gedurende minstens 45 minuten, zodat het gelijkmatig kan garen.
• Gebruik de juiste pan voor de klus.
• Bestuif de pan met maïsmeel voor een knapperig resultaat en om vastplakken te voorkomen. (Om het glutenvrij te maken, gebruik je in plaats daarvan lijnzaad.)
• Doe er niet te veel garnering op. Veel dunne korsten kunnen gewoon niet veel garnering hebben.
• Experimenteer, experimenteer, experimenteer. Luister naar je smaakpapillen en wees niet bang om verschillende combinaties uit te proberen om je pizzakunstenaarschap naar een hoger niveau te tillen!

Dun en knapperig

Van traditionele Napolitaanse pasteitjes tot schijfjes in NYC stijl, zijn de dunnere pizza's het populairst met hun borrelende korst met luchtige zakken die een verrukkelijke knapperigheid geven. Garneringen zijn meestal eenvoudig zodat ze het kenmerkende slappe deeg niet overladen en worden snel met de hand verorberd, delicaat gevouwen om te voorkomen dat de saus gaat glijden. Pizzastenen zijn perfect om deze knapperige korsten thuis onder de knie te krijgen.

Gevuld en bevredigend

Aan de andere kant van het pizza-spectrum bracht Chicago ons de deep dish, een pizza van meer dan een centimeter dik, overladen met beleg als een braadpan en bedekt met rekbare, volle melk mozzarella en geplette tomaten. Maar de hartigheid hield daar niet op. Al snel kwamen gevulde korsten op de markt, gevuld met alles van kaas tot salami, en regionale gerechten zoals calzones bieden een andere verrukkelijke manier om een verscheidenheid aan vullingen te proeven, binnenin een knapperige buitenkant.

Schuldvrije opties

Zelfs mensen met leefstijl- en dieetbeperkingen kunnen zich tegoed doen aan decadente, op deeg gebaseerde lekkernijen door alternatieve meelsoorten te gebruiken zoals amandel, boekweit, of bruine rijst, en makkelijk creatieve bodems te gebruiken zoals bloemkool- of zoete aardappel korsten, een rode bieten bodem, of een courgette boot.

Stevig en boordevol smaak

Pizza's in foccacia-stijl of met dikke korst, met hun knapperige korst en gekarameliseerde randen, geven je onbeperkte mogelijkheden om je deeg te versieren met unieke ingrediënten. Je kunt zelfs zetmelen zoals aardappelen door je basis vervangen om een fluweelzachte textuur en meer diepte van smaak toe te voegen.