Er zijn niet veel perfecte gerechten, maar wij denken dat pizza bovenaan de lijst staat. Waarmee anders kun je je tegoed doen aan koolhydraten en kaas, heerlijk versierd met een scala aan garneringen boven op een pittige tomatensaus? We hebben de recepten, tips en trucs om pizza van trattoria-kwaliteit te maken voor elke eetlust.
Als je eenmaal je favoriete stijl hebt gekozen, zijn hier wat snelle tips om je pizza-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen:
• Maak je eigen pizzadeeg, dat gaat snel en makkelijk dankzij je vertrouwde Thermomix®!
• Laat het deeg rusten en rijzen bij kamertemperatuur gedurende minstens 45 minuten, zodat het gelijkmatig kan garen.
• Gebruik de juiste pan voor de klus.
• Bestuif de pan met maïsmeel voor een knapperig resultaat en om vastplakken te voorkomen. (Om het glutenvrij te maken, gebruik je in plaats daarvan lijnzaad.)
• Doe er niet te veel garnering op. Veel dunne korsten kunnen gewoon niet veel garnering hebben.
• Experimenteer, experimenteer, experimenteer. Luister naar je smaakpapillen en wees niet bang om verschillende combinaties uit te proberen om je pizzakunstenaarschap naar een hoger niveau te tillen!