Kom weer op het goede spoor

Voor velen onder ons was 2020 een jaar vol uitdagingen. Begin het nieuwe jaar met een gezonde start en focus op de behoeften van uw lichaam om weer in vorm te komen, minder stress te hebben en gezond te blijven met Thermomix®! Het belangrijkste element van een gezonde levensstijl is een evenwichtig voedingspatroon en regelmatig bewegen.

Krijg uw dagelijkse dosis vitamine C binnen

Word fit met 5 essentiële powerfoods!

Bekijk onze lijst met de 5 belangrijkste ingrediënten om u weer op het goede spoor te brengen. Lees waarom citroenen, bananen, spinazie, zalm en tofu een vitaal onderdeel vormen van uw voedingspatroon!

5 belangrijkste ingrediënten

Gaan met die banaan!

Word fit door regelmatig te bewegen

De perfecte aanvulling op een evenwichtig eetpatroon is de juiste dosis fysieke activiteit. Laat die endorfine werken en lees onze tips!

Een update over beweging

Volgens de recentste aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie zou u, wanneer u tussen de 18 en 64 jaar oud bent, minstens 150 minuten matig intensieve aerobe lichaamsbeweging, of 75 minuten intensieve aerobe lichaamsbeweging per week moeten krijgen om gezond te blijven. Om slank te blijven, worden minimaal tweemaal per week spierversterkende oefeningen aanbevolen. Zelfs 30 minuutjes constante fysieke activiteit helpt al om in vorm te blijven!

Aerobe lichaamsbeweging en vetverlies

De gemakkelijkste en meest toegankelijke vormen van aerobe lichaamsbeweging zijn lopen en fietsen. Ze zijn geweldig om vet te verbranden. Naast het feit dat regelmatige fysieke activiteit lichaamsvet verbrandt en het metabolisme verhoogt, is het uiterst gunstig voor het hart- en vaatstelsel en vermindert het de kans op bepaalde hartaandoeningen aanzienlijk. Activiteiten zoals lopen en fietsen bevorderen de aanmaak van endorfine, waardoor uw stressniveau daalt.

Prestatieverbeterende lichaamsbeweging

Yoga en pilates zijn ook uiterst goed voor uw lichaam. Deze bewegingsvormen verhogen uw prestaties, verstevigen uw spieren, verbeteren het evenwicht en de flexibiliteit van uw lichaam, versterken uw ruggengraat en verminderen gewrichtspijnen. Naast het fysieke voordeel van deze sporten, mag u ook niet vergeten dat yoga en pilates bevorderend zijn voor uw geestelijke gezondheid.

Raadpleeg altijd uw dokter, arts of andere zorgverlener voordat u een nieuw voedingspatroon of fitnessplan volgt of als u langere tijd non-actief bent geweest.

Spinazie toevoegen aan gerechten was nog nooit zo gemakkelijk

Proteïnen? Kies zalm of tofu