Foodtrends in 2020

Goed eten delen, tafelen met nieuwe buren, milieuvriendelijke keuzes maken en focussen op voeding en gezondheid zijn sterke thema's voor 2020. Lees verder om meer recepten te vinden voor wat je lekker vindt.

Gemaakt om te delen

Bewust eten

Er is een groeiende vraag naar duurzaam geproduceerde ingrediënten. We willen milieuvriendelijke keuzes maken. Zorg mee voor verandering - maak je eigen versie van gekochte producten, geef de voorkeur aan gedroogde ingrediënten over ingrediënten in blik en stel vragen over de leveringsketen van ingrediënten.

Huisbereide basisgerechten

Lekker eten delen

Overal om ons heen zijn mensen en gemeenschappen in beweging en brengen ze nieuwe smaken en tradities met zich mee. Door hun cultuur te delen en samen gezellig te tafelen, vinden ze een gemeenschappelijke taal - het eten, waardoor er een golf van nieuwe fusionrecepten ontstaat

Fusionrecepten

Evenwichtig eten

In 2020 groeit onze kennis over voeding. We willen dat ons eten perfect op onze gezondheid is afgestemd. Probiotica, yoghurt met levende bacteriën en gefermenteerde producten zijn interessant omdat ze de darmgezondheid verbeteren. Verse gember, kurkuma en knoflook zijn dan weer populair omdat ze het immuunsysteem versterken.

Recepten voor huisbereide yoghurt

Plant-aardig

Flexitarisch is de nieuwe norm. We willen minder rood vlees eten en schrappen het actief uit onze voeding. Velen maken er een punt van om elke week een dag geen vlees te eten. Lees in ons artikel hoe je plantaardige melk in recepten gebruikt, en maak er zelf in je Thermomix®.

Koken met plantaardige melk

Plant-aardige inspiratie

Een wereld aan nieuwe trends op Cookidoo®

Vers klaargemaakt in 2020