Gratin de polenta à l’italienne

Gratin de polenta à l’italienne

4.6 10 beoordeling
Voorbereiding. 10min
Totaal 55min
4 portions

Ingrediënten

La sauce tomate
  • 65 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 15 g d'huile d'olive
  • 330 g de tomates coupées en morceaux
  • 1 ½ c. à café de concentré de tomate
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 brin de basilic frais ciselé
La polenta crémeuse
  • 200 g de lait
  • 200 g d'eau
  • 100 g de polenta
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 55 g de parmesan râpé
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 tranches de jambon blanc italien
  • ½ boule de mozzarella coupée en tranches

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1193.3 mg
Eiwitten 16.4 g
Calorieën 1357.3 kJ / 324.4 kcal
Vetten 23.6 g
Vezels 1.6 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraten 13.4 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...