Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La lotte au lard
- 12 tranches fines de lard fumé (200 g env.)
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 filets de lotte, sans peau et sans arêtes (400 g)
- 400 g d'eau
Le risotto
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g d'échalotes
- 10 g d'huile d'olive
- 30 g de beurre
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 60 g de vin blanc sec
- 720 g d'eau
- 1 cube de bouillon de viande
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2282 kJ / 542 kcal
- Eiwitten
- 17.8 g
- Koolhydraten
- 64.3 g
- Vetten
- 23 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bar en croûte de fruits secs
45 min.
Risotto au saumon
45 min.
Cabillaud sauce vanille, risotto aux agrumes
1h 10 min.
Cabillaud, royale à l’ail et lard paysan, velouté de petits pois et crumble au thym
1 Std. 40 Min
Osso-buco de lotte
45 min.
Lotte au beurre rouge
40 min.
Ballotine de poulet, farce à la langoustine et sauce chorizo
55 min.
Lotte en croûte de fromage basque et purée de pommes de terre au chorizo
1h
Effiloché de canard en parmentier
55 min.
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15 min.
Petite crème de corail, noix de saint-jacques poêlées
35min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40 min.