Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fettuccine
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 3 uova
Sugo
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 scalogno piccolo a pezzi
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico fresco, lavato e asciugato
- 1 peperoncino rosso
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di fave fresche, private della buccia bianca
- 8 scampi piccoli
- 100 g di vino bianco secco
- 8 gamberoni giganti crudi, sgusciati
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 20 g di brandy
Terminare la preparazione
- 1400 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 1 bustina di zafferano
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2353 kJ / 562 kcal
- Eiwitten
- 40.1 g
- Koolhydraten
- 65.9 g
- Vetten
- 15.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Insalata di mare
1 Std. 30 Min
Lasagne pesce e verdure
1 Std. 50 Min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Baccalà fritto in pastella
1h 10 min
Risotto al ragù bianco di mare
30min
Lumachine in rosso
1h 40 min.
Trofie al sugo di pesce
1h
Spaghetti al ragù bianco di agnello
50min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2h
Brodetto di Porto Recanati
55min
Riso ai frutti di mare
1h 40 min.