Apparaten en accessoires
Crumble van Zomerfruit met Crème Anglaise
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 10min
6 portie
Ingrediënten
Vulling
-
aardbeien gepeld, gehalveerd200 g
-
amandel likeur (optioneel)50 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten30 gram
-
appels (alle soorten) geschild, met klokhuis, in stukjes gesneden (2 cm)200 g
-
braambessen (zie tip)200 g
-
kristalsuiker100 g
Crumble
-
hazelnoten50 g
-
amandelen50 g
-
bloem100 g
-
havervlokken50 g
-
kristalsuiker90 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken100 g
Crème anglaise
-
water1000 g
-
slagroom (ong. 48% vet)300 g
-
eierdooiers5
-
kristalsuiker50 g
-
vanillestokje alleen zaden (zie tip)1
Voeding per 1 portie
Calorieën
147.2 kcal /
612.8 kJ
Eiwitten
1.6 g
Vetten
9.8 g
Koolhydraten
12.3 g
Vezels
1.2 g
Verzadigd vet
5 g
Natrium
71.4 mg