Apparaten en accessoires
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u.
4 porties
Ingrediënten
-
ui gehalveerd50 g
-
knoflookteentjes2
-
knolselder in stukken (2 cm)500 g
-
wortelen in stukken60 g
-
verse champignons80 g
-
olijfolie plus extra om te besprenkelen30 g
-
gekookte linzen gespoeld, uitgelekt250 g
-
kidneybonen, uit blik gespoeld, uitgelekt200 g
-
sojasaus20 g
-
zoete paprikapoeder1 tl
-
gemengde kruiden, gedroogd2 tl
-
biergistvlokken3 el
-
fijne havervlokken130 g
-
zout1 ½ tl
-
zoete aardappelen geschild, in stukjes (2 cm)300 g
-
sjalotten gehalveerd80 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)20 g
-
droge witte wijn100 g
-
groentebouillon150 g
-
broccoliroosjes350 g
-
water50 g
-
vers geperst limoensap om te besprenkelen
-
peterselie, vers gehakt, voor de garnering
-
gravy (vleesjus) (optioneel) voor het opdienen
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1645.5 mg
Eiwitten
21.2 g
Calorieën
2421.6 kJ /
578.8 kcal
Vetten
19.5 g
Vezels
16.7 g
Verzadigd vet
4.8 g
Koolhydraten
80.7 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Gele paprika shakshuka met avocado
25min
Jerk kip met zoete aardappelpuree en groenten
3u. 5min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1u.
Spookachtige groene oogbalsoep
30min
Groenten met aardappelen en vlees
35min
Geroosterde bananen affogato
Geen beoordelingen
Lang rijzende pizza
Geen beoordelingen
Hollandaisesaus
15min
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Venkel en karwij-rogge crackers met humus
Geen beoordelingen
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Bechamelsaus
15min