
Apparaten en accessoires
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u.
4 porties
Ingrediënten
-
ui gehalveerd50 g
-
knoflookteentjes2
-
knolselder in stukken (2 cm)500 g
-
wortelen in stukken60 g
-
verse champignons80 g
-
olijfolie plus extra om te besprenkelen30 g
-
gekookte linzen gespoeld, uitgelekt250 g
-
kidneybonen, uit blik gespoeld, uitgelekt200 g
-
sojasaus20 g
-
zoete paprikapoeder1 tl
-
gemengde kruiden, gedroogd2 tl
-
biergistvlokken3 el
-
fijne havervlokken130 g
-
zout1 ½ tl
-
zoete aardappelen geschild, in stukjes (2 cm)300 g
-
sjalotten gehalveerd80 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)20 g
-
droge witte wijn100 g
-
groentebouillon150 g
-
broccoliroosjes350 g
-
water50 g
-
vers geperst limoensap om te besprenkelen
-
peterselie, vers gehakt, voor de garnering
-
gravy (vleesjus) (optioneel) voor het opdienen
Voeding per 1 portie
Calorieën
578.8 kcal /
2421.6 kJ
Eiwitten
21.2 g
Vetten
19.5 g
Koolhydraten
80.7 g
Vezels
16.7 g
Verzadigd vet
4.8 g
Natrium
1645.5 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Kerst menu
11 recepten
Benelux
Benelux