![Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/627afe5d-65a1-4cf3-9526-8984345faa7b/Derivates/823c350b-aefd-456e-a13c-f6dab80f576d.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vinaigrette
- 50 g sjalot, gehalveerd
- 2 bossen verse dille (± 20 g takjes)
- 80 g koolzaadolie
- 40 g witte wijnazijn
- 10 g graanmosterd
- ¼ tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
Asperges
- 500 g water
- 700 g witte asperges, geschild, in de lengte verdeeld volgens grootte
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 10 g boter
Zalm
- 4 verse zalmfilet, ontveld (± 180 g elk)
- 10 g koolzaadolie
- 1 citroen, enkel een beetje geraspte schil
- ½ tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2531 kJ / 607 kcal
- Eiwitten
- 38.8 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 46 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zalm met venkel
40 Min
Lamscurry
1 Std.
Pastasalade met kip
1 Std. 15 Min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Geen beoordelingen
Zwarte spaghetti met garnalen
45 Min
Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus
Geen beoordelingen
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2 godz. 50 min
Op Cubaanse wijze gekruide zalm met tomaten-avocadosalsa
30 Min
Mediterrane visschotel
1h 30min
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 Min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 Min
Hollandaisesaus
15min