Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 scalogno (30 g circa)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio cottura 14-15 minuti)
- 60 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
of 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 4 asparagi, mondati e a rondelle
- 100 g di yogurt greco senza zucchero
- 200 g di gamberetti freschi sgusciati ed eviscerati
- 20 g burro a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 4 cucchiaini di glassa di aceto balsamico
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1874 kJ / 448 kcal
- Eiwitten
- 18.7 g
- Koolhydraten
- 66.6 g
- Vetten
- 13.7 g
- Vezels
- 1.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto con salmone agli agrumi
50 min
Risotto gamberi e carciofi
30 min
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 min
Risotto al salmone affumicato
30 min
Risotto salmone e finocchio
35 min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15 min
Risotto con gamberetti su crema di piselli
50 min
Risotto con gamberi e fiori di zucca al profumo di tartufo
50 min
Risotto spinaci e gamberetti
30 min
Risotto radicchio e gamberi
1h 20 min
Risotto zucchine e gamberi
1h 15 min
Risotto al ragù bianco di mare
30 min