
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon and hazelnut pangrattato
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 3 sprigs fresh lemon thyme leaves only
- ½ lemon zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- 200 g sourdough bread (day old), torn into pieces (3-4 cm)
- 50 g toasted hazelnuts skins removed
- 25 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Root vegetables
- 700 g water
- 300 g raw beetroot (approx. 3), scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 400 g Dutch carrots scrubbed clean and cut into halves lengthways
- 250 g purple carrots scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g parsnips scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g turnip or swede, scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 40 g avocado oil
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 242 kcal / 1015 kJ
- Eiwitten
- 5.5 g
- Vetten
- 12.5 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vezels
- 7.5 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Natrium
- 256.6 mg