
Apparaten en accessoires
Aromatische kipcurry
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u.
6 porties
Ingrediënten
Komkommer-pindasalade
-
pinda's, geroosterd (in olie of droog), ongezouten85 g
-
verse muntblaadjes10
-
komkommer geschild en in blokjes gesneden (2 cm)170 g
-
zout naar smaak
Kipcurry
-
gedroogde gemalen kurkuma2 tl
-
gemalen cayennepeper1 tl
-
zout naar smaak1 el
-
kaneelstokje1
-
kardemompeulen naar smaak10 - 15
-
kruidnagels naar smaak5 - 10
-
zwarte peperkorrels10
-
gedroogde chilipepers naar smaak3
-
korianderzaad2 tl
-
komijnzaad naar smaak2 tl
-
curry blaadjes, vers (optioneel)10
-
knoflookteentjes5
-
gember, vers wortel (3 cm)1 stuk
-
uien gevierendeeld285 g
-
olie70 g
-
tomaten gehalveerd285 g
-
kippenbouten, zonder vel910 g
-
tomatenpuree60 g
-
pindakaas smeuïg60 g
Gele rijst
-
water910 g
-
gedroogde gemalen kurkuma2 tl
-
zout2 tl
-
basmatirijst285 g
-
boter60 g
-
verse peterselie om te garneren
Voeding per 1 portie
Calorieën
892.4 kcal /
3733.9 kJ
Eiwitten
37 g
Vetten
58.3 g
Koolhydraten
58.3 g
Vezels
6.2 g
Verzadigd vet
14.9 g
Natrium
2103.8 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Klassiekers
27 recepten
Benelux
Benelux