Apparaten en accessoires
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Voorbereiding. 5min
Totaal 50min
3 porties
Ingrediënten
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1678.3 mg
Eiwitten
19 g
Calorieën
1791 kJ /
428.1 kcal
Vetten
5 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
1 g
Koolhydraten
74.4 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gierst met kip en curry
35min
Volcano Steak Burgers
Geen beoordelingen
Prei en Kaas Taart
1u. 5min
Miso witvis met sperziebonen en kikkererwtenpuree
Geen beoordelingen
Gebakken aardappelpuree monsters
Geen beoordelingen
Trio van rijst, vis en groenten
35min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40min
Wraps met Kip, Roomkaas en Tandoori
Geen beoordelingen
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Thaise burgers
35min
Zoetzure vis met rijst
1u. 5min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40min