Apparaten en accessoires
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Voorbereiding. 5min
Totaal 50min
3 porties
Ingrediënten
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1678.3 mg
Eiwitten
19 g
Calorieën
1791 kJ /
428.1 kcal
Vetten
5 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
1 g
Koolhydraten
74.4 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Scampi cajun citroen pasta
30min
Aardappeltortilla met chorizo
50min
Burgers van aardappelbeignets en spinazie
35min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1u.
Pikante gegrilde kip met wortel couscous
1u. 40min
Zonnevisfilets, vereerde rijst en truffelsap
Geen beoordelingen
Rijst met rundvlees en broccoli
50min
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Trio van rijst, vis en groenten
35min
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30min
Thaise pinda kip met kokosrijst
1u.