Apparaten en accessoires
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Voorbereiding. 5min
Totaal 50min
3 porties
Ingrediënten
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1678.3 mg
Eiwitten
19 g
Calorieën
1791 kJ /
428.1 kcal
Vetten
5 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
1 g
Koolhydraten
74.4 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita
Geen beoordelingen
Zuivelvrije tzatziki
Geen beoordelingen
Vegan croissants met notenvulling
Geen beoordelingen
Lactose- en glutenvrije pistachecrème
12u. 15min
Geroosterde porchetta met peren en uien
12u.
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1u.
Enchiladas met rundvlees
30min
Romige courgettensoep
35min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1u. 5min
Mallorcaanse vissoep
40min
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1u.
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40min