Kantonese gebakken rijst met garnalen
TM6

Kantonese gebakken rijst met garnalen

4.0 (3 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 250 g korte korrel rijst, japonica
  • 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt, ontdarmd
    of 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te koken
  • 50 g groene erwten (vers of diepvries)
  • 50 g zoete maïskorrels, uit blik, uitgelekt
  • 370 g water, en iets meer om de rijst te dekken
  • 20 g lichte sojasaus
  • 10 g geroosterde sesamolie, en iets meer om te besprenkelen
  • 20 g oestersaus
  • 10 g rijstazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl zout
  • lente-ui, gehakt, als afwerking

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1791 kJ / 428.1 kcal
Eiwitten
19 g
Koolhydraten
74.4 g
Vetten
5 g
Verzadigd vet
1 g
Vezels
1.3 g
Natrium
1678.3 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 98 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten