Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g ui, cut in halves
- 40 g olijfolie
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zoete paprikapoeder
- ¼ tl gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- ½ tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen kurkuma
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 750 g water
-
2
groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
of 2 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt - 100 g rode linzen
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- 1 snuifje zout, adjust to taste
- 2 - 3 takjes verse koriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 991 kJ / 236 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 6.4 g
Alternatieve recepten
Romige Marokkaanse bonensoep
35min
Indiase groentencurry
50min
Geroerbakte groenten
10 Min
Ezogelin Soep
1 godz. 5 min
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
45min
Gestoofde paddenstoelen met paprika
25 Min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1 Std. 15 Min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50min
Borscht
50min
Linzensoep met spinazie
50min
Spaghetti met tonijn
40min
Stoofpot van linzen
2h 35min