Compatibele versies
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 30 g blanched almonds
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- 6 pitta breads, for serving (see tip)
- houmous, for serving (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2474.6 kJ / 591.5 kcal
- Eiwitten
- 16.6 g
- Koolhydraten
- 69.1 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 12.4 g
- Natrium
- 1318.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Broccoli and Apple Salad
5 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 godz. 20 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 godz. 15 min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Satay Tofu Kebabs
1h 5 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min