Compatibele versies
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 30 g blanched almonds
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- 6 pitta breads, for serving (see tip)
- houmous, for serving (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2474.6 kJ / 591.5 kcal
- Eiwitten
- 16.6 g
- Koolhydraten
- 69.1 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 12.4 g
- Natrium
- 1318.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Mexican Quinoa Salad
30 min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Vegan Danish Pastries
1h 15 min
Gluten-free Sacher Torte
3h 20min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Coconut and Spinach Dahl
50min