Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roasted Roots
- 500 g raw beetroots (approx. 4 medium), peeled, quartered
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled, halved or quartered if large
- 40 g water
- 40 g red wine vinegar
- 20 g olive oil
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Salsa Verde
- 30 g pickled capers, drained
- 45 g cornichons, drained
- 5 g fresh mint leaves
- 15 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh basil leaves
- 65 g olive oil
- 15 g lemon juice, freshly squeezed
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Lentils
- 3 garlic cloves
- 200 g dried Puy lentils
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 300 g water
- 1 bay leaf
- 6 sprigs fresh thyme
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
of ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 5 g olive oil
- 5 g red wine vinegar
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 80 g watercress
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2546 kJ / 611 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vetten
- 36 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Natrium
- 1136 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Lentil Moussaka
3h 30min